Katoille tarvitaan tosiammattilaisia

Lahtelaisessa kattojen kunnostamiseen erikoistuneessa Suomen KattoCenterissä panostetaan kattoammattilaisten ammattitaitoon. Kolme vuotta sitten perustettu, Etelä-Suomen alueella toimiva yritys on kasvattanut markkinaosuuttaan nopeasti. Suomen KattoCenter voikin totuudenmukaisesti mainostaa kattoremontteja satojen kattojen kokemuksella.

Hyvin toteutetut kohteet ovat parasta mainosta

Suomen KattoCenter on erikoistunut pientalojen ja taloyhtiöiden kattokorjauksiin. Pientaloja kohteista on noin 85 %. Yritys tarjoaa talonomistajalle täydellisen kokonaispaketin, johon kuuluvat asennuksen lisäksi katemateriaali ja kattotarvikkeet. Kattoremontti toteutetaan vanhan purkamisesta loppusiivoukseen saakka.

Uusi katto kaikenlaisiin kohteisiin

Hyvin toteutettu kattokorjaus edellyttää todellista ammattitaitoa. Työn alla voi olla lähes minkälainen tai -ikäinen katto hyvänsä aina 1950-luvulta 80-luvun rakenteisiin. Joskus kyseessä on vain käyttöikänsä päähän tulleen materiaalin vaihtaminen, mutta valitettavan usein KattoCenterin kattoammattilaiset joutuvat uusimaan tietämättömyyden vuoksi tuhoutuneita rakenteita. – Pahin ja yleisen virhe on kattorakenteiden tuuletusten tukkiminen. Sitä on tehty 1970-luvun lopulla ja 80-luvun alussa säästötarkoituksissa. Sellaiset kattorakenteet voivat olla jo täysin mätiä, myyntijohtaja Jarmo Mustonen kertoo.

Vaikka kattokorjauksia voisikin toteuttaa ympäri vuoden, sesonkiaikaa on kuitenkin yhä kesäkausi. Silloin KattoCenterissä työskentelee jopa 50 ammattilaista, joista kolmisenkymmentä varsinaisesti katolla. Monet kattoasentajista ovat erikoistuneet esimerkiksi tiili- tai konesaumapeltikattoihin. Täysin oppineista ammattilaisista on pula koko maassa. – Kattoammattilaisiahan ei varsinaisesti peruskouluteta missään. Paras keino saada uusia osaajia alalle on kouluttaa heitä työssä kokeneiden ammattilaisten rinnalla. Sitten on vain toivottava, että he myös pysyvät alalla, Mustonen sanoo.
 

Tieto on kilpailuvaltti
Oppi on tarpeen ja tiedosta on tullut rakennusalalla tärkeä kilpailuetu. Markkinoille saadaan uusia tuotteita ja toisaalta rakentamismääräykset muuttuvat nopealla tahdilla. Päivitetty tieto muuttuvista säädöksistä lisäävät varmuutta kaikille, jotka työskentelevät kattojen parissa.
Tammikuisena iltapäivänä Katto-Centerin toimitiloissa Lahdessa on hiljaista. Osa henkilökunnasta on sananmukaisesti katolla, osa Monierin Kattokoulussa Pennalassa. Syksyn aikana Kattokouluun on osallistunut jo 20 yrityksen työntekijöistä, mukaan lukien Mustonen itse.  – Olen aina sanonut, että kurssista on hyötyä, jos siellä oppii yhdenkin uuden asian. Jokainen oppii Kattokoulussa jotakin uutta, Mustonen vakuuttaa.
Pientalon kattoremonttia on yleensä tekemässä kaksi ammattilaista. Mustonen kertoo, että jatkossa ainakin toinen työparista on käynyt Monierin Kattokoulun.

Tuorein tieto kattorakentamisesta
Suomen KattoCenter on yksi Monierin valtuuttamista asennusliikkeistä.  – Meille on erittäin tärkeää, että valtuutetuilla asentajillamme on viimeisin tieto niin Monierin tuotteista kuin katonrakentamisen laatu- ja turvallisuuskysymyksistäkin. Se varmistaa, että jokainen Monierin tiilikatto asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla, Kattokoulun vetäjä, kattoasiantuntija Birgitta Pollari kertoo.
Monierin Kattokoulut on tarkoitettu kattoasentajille ja rautakaupan henkilökunnalle. Peruskurssi sopii kaikille, jotka työskentelevät tiilikattojen parissa. Kurssit painottuvat joko myyntiin ja asiakaspalveluun tai asennukseen. Koulutus sisältää teoriaosuuden ja käytännön harjoittelua esimerkiksi aluskatteen asentamisessa.
Kattokoulut pidetään uusituissa tiloissa Monierin tehtaalla Orimattilan Pennalassa.

Myös vironkielisestä koulutuksesta järjestetään kiinnostuneille.
Kysy lisätietoja Birgitta Pollarilta: puh. 040 7595284.

LUE LISÄÄ

KATTOASENTAJAT

Etsi tästä