Ormax testaa ja kehittää

Katon tulee kestää paljon. BRAAS MONIERin tutkimuskeskuksissa testataan jatkuvasti tuotteiden ominaisuuksia.

BRAAS MONIERilla on useita tutkimus- ja testilaboratorioita ympäri maailmaa. Tutkimustyöhön ei kuulu pelkästään kattotiilien kehittäminen, vaan myös erikoistiilien ja kattotarvikkeiden kehitystyö. Ennen markkinoille pääsyään kaikki tuotteet joutuvat läpäisemään erittäin vaativat testit. Tiukoilla testeillä varmistetaan myös, että kunkin maan paikalliset rakentamismääräykset ja normit täyttyvät. Tutkimus- ja kehitystyöstä syntyy pitkäikäinen laatu ja siksi tiilikattomme ovat huippuluokkaa.

Testit koskevat tavallisesti seuraavia osa-alueita:

UV-SÄTEILYNKESTO

Auringon ultraviolettisäteet kuluttavat kattotiilien pintaa. Tämän vuoksi on tärkeää testata kattotiilen säteilynkesto-ominaisuudet.

PAKKASKESTÄVYYS

Vaurioitunut / rakoileva kattotiili voi päästää sisäänsä vettä, mikä voi aiheuttaa sen rikkoutumisen pakkasella. Testaamme tiilet, jotta näin ei pääsisi käymään.

EROOSIO

Sadeveden ja ilmansaasteiden happamuus voivat syövyttää katemateriaaleja. Siksi kattotiilien pinnoitukset testataan myös tätä vastaan.

NOPEAT LÄMPÖTILANMUUTOKSET

Kattotiilen ulkolämpötila voi vaihdella 50 °C hyvin nopeasti. Nämä nopeat muutokset voivat aiheuttaa mikroskooppisen pieniä halkeamia tiilen pintaan. Testien ja tuotekehityksen avulla tiilet kestävät hyvin nopeita lämpötilanvaihteluita.

Näiden tutkimusten lisäksi testaamme ja kehitämme kattotiiliä ja kattotarvikkeita myös monien muiden ominaisuuksien suhteen, jotta ne ylittäisivät alan määräykset ja normit. Ormax haluaa olla aina tutkimuksen ja tuotekehityksen kärjessä.

Read more about the Braas Monier Building Group