Katollenosto ja noudot

 

NOUDOT

Pennalan tehtaamme on siirtynyt käyttämään uudenlaista lastausaikakalenteria. Huomioittehan että jos olette valinneet toimitustavaksi noudon, tulee raskaalla kalustolla tapahtuvalla noudolle varata lastausaika 1 vrk ennen noutoa numerosta 09 2533 7201, tai jos olette rekisteröityneet lastausaikakalenterijärjestelmäämme, osoitteesta https://tsm.transporeon.com/. Huom! Numerossa otetaan vastaan ainoastaan lastausajanvarauksia.

Veloitamme kaikista noudoista 10 euron (alv. 0 %) noutomaksun.

Rahdit

ORMAXILTA saat myös katollenostopalvelun asennusta helpottamaan

Jokainen neliömetri uutta betoni-tai savitiilikattoa painaa noin 30-40 kg hieman kattotiilestä riippuen. Normaalin omakotitalon katolle tarvitaan noin 1500-2000 kattotiiltä. Tämän vuoksi on kätevää ja turvallista tilata meiltä tiilet valmiiksi katolle nostettuna.

Tiilet nostetaan katolle valmiin alusrakenteen ja -katteen päälle. Kattotiilet nostetaan ja jaetaan katolle kuljetusauton nosturilla puolilavoittain. Tämä nopeuttaa ja helpottaa niiden jakamista katolle ja latomista huomattavasti. Autojemme kuljettajat ovat kokeneita katolle nostajia ja auttavat sinua asennustyön osana. Katollenostopalvelu on saatavana lähes koko Suomessa.

Huomioitavaa ennen katolle nostoa - tarkistuslista:

Huom! Katolla on oltava vähintään kaksi miestä vastaanottamassa tiilillavoja.

  • Kattokaltevuus on maksimissaan 1:1,5 (34 astetta)
  • Rakennuksen vieressä on riittävästi tilaa sekä tasainen ja kantava alusta kuorma-autolle ja tukijaloille (leveys noin 6 m)
  • Rakennuksen pitkä sivu on autolle paras paikka suorittaa nosto, mutta mikäli korkeus ei muodostu esteeksi voidaan nosto suorittaa myös päädystä.
  • Varaa lavojen alle 1300 mm pitkiä lautoja.
  • Käytössämme on nosturi, jonka kapasiteetti on: 14 metriin = 1150 kg ja 19 metriin = 650 kg. Katollenostoa ei pääsääntöisesti voida suorittaa mansardikatolle. Varmista noston mahdollisuudet tilausta tehdessäsi.
  • Tarkista, että yläpuoliset sähköjohdot ja puiden oksat yms. eivät ole noston esteenä
  • Aluskate ja ruoteet on asennettu sekä rakennuksen runko ja ristikot on jäykistetty
  • Lavojen tueksi tulee asettaa 250 m2 katolle n. 20 tukilautaa (esim. 50x100x1300)