Usein kysyttyä

MIKSI TIILIKATTO?

Perinteiden kunnioitus ja pyrkimys kestävämpään rakentamiseen saavat yhä useamman suomalaisen valitsemaan ja myös vaihtamaan talonsa vanhan vesikatteen tiilikatoksi. 

Tiilikaton valitsemiseen vaikuttavat myös järkisyyt: tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta sekä pohjolan äärimmäisiä sääolosuhteita. Tiilikatto lisää myös asumismukavuuttaa, koska se estää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä. Tiilikatto on myös yksi edullisimmista vesikatevaihtoehdoista ja se on myös helppo asentaa. Näyttävä tiilikatto nostaa talosi arvoa.

OLEN OSTANUT TALON MISSÄ ON VANHA TIILIKATTO. MITEN VOISIN SELVITTÄÄ MIKÄ TIILI SIELLÄ ON?

Tiilen takana oleva pohjamerkintä kertoo tiilen alkuperän. Täältä löydät listan missä on vanhojen tiilien pohjamerkinnät. Voit myös ottaa yhtettä asiakaspalveluumme. Kerro meille milloin kattosi on tehty ja voimme yhdessä löytää sopivan kattotiilen, joka sopii kattotiiltesi tilalle. Voit myös katsoa tuote-esitteistämme löytyykö valikoimasta suoraan sopiva vaihtoehto. Ota huomioon, että jotkut kattotiilet ovat vuosien saatossa vaihtaneet nimeä ja valmistajaa, joten kattotiilesikin nimi voi olla nykyisin toinen. Tiesithän, että tiilien valmistuksessa ei ole käytetty asbestia.

MITEN PITKÄ ON KATTOTIILIEN TAKUU?

Olemme aina vastanneet tuotteidemme korkeasta laadusta tarkan laadunvarmistuksen avulla sekä lakeja ja säännöksiä noudattaen. Takuu koskee 2.1.2014 jälkeen valmistettuja kattotiiliä seuraavasti:

  • MINSTER -betonikattotiili TAKUU 30 v.

Tarkempaa tietoa takuista löydät täältä.

MITEN LÖYDÄN LUOTETTAVAN KATTOASENTAJAN?

Valtuutetut kattoasentajamme ovat itsenäisiä yrityksiä, joita koulutamme säännöllisesti tuotteidemme ja kattoratkaisujemme osalta. He osaavat kaikki tuotteisiimme liittyvät seikat laatu- ja turvallisuuskysymyksiä myöten ja tietävät, miten jokainen yksilöllinen katto asennetaan parhaalla mahdollisella tavalla. ORMAXin valtuutetun kattoasentajan valinta on turvallinen ratkaisu. Täältä löydät listan valtuutetuista kattoasentajistamme.

MISTÄ LÖYDÄN ESITTEET JA ASENNUSOHJEET?

Täältä löydät tuotteidemme asennusohjeet ja esitteet.

VOINKO MUUTTAA MINERIITTI- TAI PELTIKATTONI TIILIKATOKSI?

Kyllä, vaikka tiilikatto on painavampi kuin pelti- tai mineriittikatto, useimmat katot kestävät lisää painoa ilman ongelmia. Katot ovat mitoitettu tuntuvasti suuremman kuorman mukaan ja tässä kokonaisuudessa katemateriaalin painolla on vain marginaalinen merkitys.

MITEN PUHDISTAN KATTONI?

Perussääntö on, että aloita varoen. Aloita harjaamalla karkealla harjalla. Huuhtele sitten tavallisella vesiletkulla. Jos lika vielä istuu itsepintaisesti tiilessä, voit kokeilla painepesuria harjalta lappeen suuntaan. Rautakaupoista voit myös kysyä tiilikaton pesuun soveltuvia pesuaineita jos pelkkä vesi ei riitä. Lisätietoja katon huollosta. Voit myös pyytää apua kattoasentajalta