Paino ei ole ongelma

Tiilikaton paino ei tuota ongelmia

Eri katemateriaalien välisillä painoeroilla ei käytännössä ole merkitystä uutta kattoa valittaessa. Jokainen vanhempikin katto, nykyisestä katemateriaalista riippumatta, on suunniteltu kestämään monin kerroin vesikatetta suuremman kuorman. Kattorakenteesi ovat kestäneet vähintään 180 kg/m2 lumikuormat, joiden rinnalla muutamien kymmenien kilojen neliöpainoerot eri materiaalien välillä eivät tunnu.  Useimmissa tapauksissa tiilikaton paino ei näin ollen tuota mitään ongelmia vesikatetta remontoitaessa.

Noin 80 % Suomalaisista katoista on rakennettu siten, että rakenteet kestävät vesikatemateriaalin vaihtamisen raskaampaan. Näin ollen vanhan meluisen peltikaton tai värinsä menettäneen varttikaton tilalle voi yleensä ilman lisävahvistuksia vaihtaa näyttävän ja äänettömän tiilikatteen. Mikäli oman katon kantavuus kuitenkin huolettaa, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme ja kysy lisää!

Paino ei ole ongelma

Katto kestää suuria kuormia

Oheinen kuva osoittaa, että katon rakenteissa on otettu huomioon suuria kuormia kuten lumi- ja tuulikuorma. Varsinaisen katemateriaalin eli vesikaton osuus kuormasta on varsin pieni.