Miksi katon rakentaminen kannattaa tehdä tiiliä käyttäen?

Tiilikatto kasvattaa suosiotaan kaikissa kiinteistöissä, sitä näkyy yhä enenevässä määrin omakotitaloissa, rivitaloissa, kerrostaloissa, erilaisissa liikekiinteistöissä aina julkisrakennuksiin saakka. Eipä ihme, sillä katon rakentaminen todellakin kannattaa tehdä tiiliä käyttäen sen näyttävyyden, kestävyyden, hiljaisuuden ja ekologisuuden ansiosta. Tutustu tai pyydä suoraan tarjous!

Paras kattomateriaali

Rakenna katto tiilestä - se on hyväksi havaittu ja kestäväksi testattu! Monet pitävät tiiltä ehdottomasti parhaana kattomateriaalina. Paras kattomateriaali tarkoittaa helppohoitoisuutta, kestävyyttä, näyttävyyttä ja helppoja ladontoja.

Pieni hiilijalanjälki

Siinäkin mielessä tiili on hyvä valinta, sillä se on ekologisin verrattuna muihin kattomateriaaleihin. Sen kierrätettävyys, pitkäikäisyys ja valmistuksessa käytettävät materiaalit tekevät siitä kestävän kehityksen mukaisen tuotteen, vähäisen hiilijalanjäljen mukaisesti.

Hiljaisen huoleton

Katto kannattaa rakentaa tiilestä, jos sijaintina on vähänkään eloisa kaupunkiympäristö vilkkaine liikenteineen. Tiili nimittäin pitää kantautuvat mölyt itsellään, eikä päästä ikäviä häiritseviä ääniä lävitse. Ja vaikka sateenropinaa onkin välillä mukava kuunnella, ei sitä ole kovinkaan hauska kuulostella kesken makeimpien yöunien. Tiilikatto vaimentaa sateen ääniä, joten se on siinäkin mielessä hiljaisin kattomateriaali, joka ei turhia kuiski uniin.

Kestävin kattomateriaali

Eipä näytä ruostuvan tai haalistuvan! Tiilikatto kestää tuiskua, tuiverrusta ja pysyy kestävänä koko elinkaarensa ajan. Tiiviinä se pitää kovatkin sääolosuhteet loitolla, eivätkä paukkupakkasetkaan sen oloa häiritse.  

Näyttävin kattomateriaali

Kattomateriaalina tiilikatto on näyttävin ja kaunein. Tiilikatolla luodaankin hillityn ja hallitun arvokasta näyttävyyttä, toisaalta hyvin ”aidon” tuntuista tunnelmaa. Tiilikatto sopii moneen, siitä on kaveriksi niin moderniin menoon kuin maalaismaisemiin. Kuten mikä tahansa katto, vaatii tiilikatto tietenkin aina huoltoa pysyäkseen hyvänä. Näyttävänä se pysyy säännöllisellä vuosittaishuollolla, jossa kertynyt irtolika puhdistetaan pois.

Katontekijän onni

Kun tarvittava aluskate vaakasuorine ruoteineen on paikoillaan, on Ormax-kattotiilien latominen helppoa, myös itse asentaen. Kun kattotyöt on tarkoitus tehdä itse latoen, helpointahan on tilata materiaalit suoraan katolle ilman ikävän huojuvia ja epämääräisiä nostoja. Kattotiilien siirto yläilmoihin on helppoa, kun on tarvittava nostokalusto. Tiilien asettelu onnistuu kun asiaan keskittyy ja varaa urakkaan mukaan ripauksen kärsivällisyyttä. Tiili onkin katontekijän onni, sillä se on melko vaivaton asentaa siitäkin huolimatta, että työ etenee pala kerrallaan. Katontekijän onni kohoaa räystäältä taivaisiin, sillä ladonta aloitetaan aina alhaalta ylöspäin edeten.

Kattotyöt turvallisesti

Vaikka kattotyöt onkin helppo toteuttaa tiilellä sujuvasti, kannattaa kattotyöt toteuttaa ajatuksella. Tehdessäsi kattotyöt itse, kannattaa huomio kiinnittää hyviin jalkineisiin ja oikeanlaisiin turvavaljaisiin tai telineisiin.

Katon uusiminen

Kun katon uusiminen on ajankohtaista, kannattaa kääntyä Ormax-jälleenmyyjien puoleen. Vaikka kattomateriaalina olisi aiemmin ollut jokin muu materiaali, onnistuu kattotyypin vaihdos silti. Katon uusiminen kattotiilillä kannattaa ja se on helppo toteuttaa ammattitaitoisten Ormax-kattoasentajien avulla tai jopa itse asentaen. Kysy lisää!