Sammaleen poisto tiilikatolta

Vaikka tiilikatto onkin varsin helppohoitoinen, kannattaa sekin huoltaa säännöllisesti siinä missä muutkin kattotyypit. Kun keväiset auringonsäteet sulattelevat kattoa, on aika tehdä katon ja sadevesijärjestelmien puhdistus. Sama sitten syksyllä, puhdista kerääntyneet lehdet ja muu irtolika ja varmista siten tiilen pitkäikäisyys. Jos säännöllinen sammaleen poisto ja pesu unohtuvat, saattaa katolla alkaa kasvillisuutta esiintymään. Vaikka sammal ei ole vaarallista, lyhentää pahasti sammaloitunut katto tiilen elinkaarta. Sammaleen poisto siis kannattaa, helpoiten se käy Ormaxin katonpesuaineilla!

Vaikeuksia saada sammal pois tiilikatolta?

Miten saada sammal hyvin pois tiilikatolta? Jos kasvustoa, kuten sammalta, jäkälää tai levää on kertynyt katolle jonkin verran, kannattaa se puhdistaa ja pestä aikailematta selvitäkseen mahdollisimman pienellä vaivalla. Katolle kerääntyneet eloperäiset materiaalit keräävät itseensä kosteutta, eikä katto siten kuivu enää yhtä nopeasti.

Yllämainittu tilanne ei kuitenkaan ole ihan ideaali. Kattotiilet tulee puhdistaa säännöllisesti siten, että sammalta eikä muuta kasvustoa kerry. Parhaiten sammal saadaankin pois katolta sen varhaisessa muodostumisvaiheessa tai jo ennen kuin sitä kerkeää lainkaan muodostua käsittelemällä katto Ormaxin kattopesuaineilla. Tiilikaton suojakäsittely olisi hyvä tehdä säännöllisesti noin 5 vuoden välein, niin katto ei koskaan vaadi suurempaa puhdistusta.

Tehokas sammaleenpoistoaine tiilikatolle

Yleensä asiat näyttävät parhaimmilta ja toimivat kunnollisesti olleessaan puhtaita. Nämä asiat pätevät myös kattoon, mitä puhtaampi, sitä näyttävämpi ja toimivampi! Ormaxin sammaleenpoistoaine kaikille katemateriaaleille on turvallinen, mutta tehokas pesuaine tähän tarkoitukseen. Siivotessa ja puhdistaessa mitä tahansa pintaa, kannattaa niihin aina käyttää siihen tarkoitettuja kemikaaleja, jottei puhdistus vahingoita tarpeettomasti. Ormaxin kattotiilillähän on varsin pitkä 30 vuoden takuu, joka valitettavasti kuitenkin raukeaa, jos tiiltä vahingoitetaan vääränlaisilla aineilla.

Katon puhdistus sammaleesta ennen uudelleenmaalausta

Vaikka tiilikaton oletettu ikä lähentelee 70 vuotta, on se hyvä maalata eli pinnoittaa noin 20 - 30 vuoden vaiheilla, jotta se pysyisi hyvänä mahdollisimman pitkään. Tiilikaton puhdistus kannattaa tehdä ennen maalausta hyvin, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman kestävä ja maali pysyy taas pinnassa 10-20 vuotta.

Turvallista sammaleen pesua

Muista turvallisuus myös sammaleen pesussa! Se tarkoittaa sitä, että suojavarusteet ovat toimivia sekä käytettävät kattopesuaineet asianmukaisia. Kysy lisää sammaleen poistosta!