Tiili- vai peltikatto katteeksi?

Kumpi valita, tiili- vai peltikatto? Kun edessä on katon rakentaminen tai vanhan katon käyttöikä alkaa olla huipussaan, on aika pohdiskella syntyjä syviä. Valinta kattotyyppien välillä saattaa tuntua hankalalta, pohdiskeltavaa ja puntaroitavaa riittää maan ja katon välillä. Pelti- vai tiilikatto, on kysymys, johon kannattaa etsiä vastauksia osaavalta kattomyyjältä. On kuitenkin muutama seikka, joka saa asiat kääntymään luotettavan tiilikaton hyväksi. Tiilikaton pitkäikäisyys, näyttävyys ja äänettömyys ovatkin ylivoimaisia ja kiistattomia vahvuuksia. Ota Ormax!

Miten tiilikaton kunnostus sujuisi jatkossa?

Jos valinnaksi näyttäisi varmistuvan kestävä tiilikatto, millaisiin huolto- tai korjaustoimenpiteisiin tulisi sitten varautua. Kun tiilikatto on kerran asennettu kunnolla, ei sitä kunnostella yleensä kovinkaan massiivisesti. Usein riittää muutaman yksittäisen kattotiilen vaihto ja säännöllinen puhdistus ja suojaus. Pitkän elinkaarensa, noin 70 vuoden aikana tiilikatto vaatii kuitenkin puhdistusta, pesua ja suojauskäsittelyjä. Tiilikatto on myös hyvä maalata eli pinnoittaa ainakin kerran, noin 3o vuoden iässä, jotta se pysyy kestävänä loppuunsa saakka. 

Tiilikatto harvoin vuotaa

Ormax-tiilikatto on tiivis ja turvallinen kattomateriaali. Takuu Ormax-katossa on 30 vuoden verran, joten sekin kielii varmasta kattomateriaalista. Jos kuitenkin katto näyttää vuotavan, kannattaa osaavat kattomiehet pyytää paikalle. Lähes poikkeuksetta kyseessä on laadultaan huono aluskate tai huonosti tehty kattotyö. Osaava ammattilainen osaa heti kertoa missä on vika ja korjaavat toimenpiteet voidaan aloittaa.

Pelti- vai tiilikatto - valinta sittenkin simppeli!

Tiili- vai peltikatto, sehän olikin loppujen lopuksi varsin helppo kysymys!  Ormax-tiilikatto on edustava ja luonnollinen valinta. Kestävä, helppohoitoinen ja hiljainen tiilikatto antaa ja näyttää varmasti parastaan kotisi katteena. Tutustu ja tilaa korkeatasoinen Ormax-tiilikatto!